Hikayesel Tasarım ve BiysTM Teknolojisiyle Geliştirdiğimiz Bir

Web Tasarımda Kullandığımız Teknolojiler

Biltek’ çalışmalarını ilk aşamada teknoloji ile başlar. Kullanmış olduğumuz lisanslı donanım ve yazılımlarla müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğrudan görme üstüne karşılanır. Bu da standart bir web ajansıda bulunmayan birçok olanaklarının kıpısını aralar. 3D modellemeden Motion Design’a kadar birçok Universal fikri rakiplerinin uygulamayacağı derecede iyi uygular.

Tasarım Teknolojilerimiz

Hizmet verdiğimiz cihazlar günümüz teknolojilerinin imkan verdiği son ekipmanlar ile desteklenir. Tasarımcılarımız 5K gibi muazzam piksel yoğunluğuna, P3 renk gamı gibi göz kamaştırıcı renk destekli monitörlerle işlemlerini gerçekleştirir. Bu, yaptığımız tüm işlerin renk uyumu ve ince ayarları için mükemmel bir alt yapı sağlar. Tüm bu işlemleri yaparken standart kullanılarıda düşünerek yapılan tüm çalışmaları geleneksel çalışan monitörlerle test edilir. İş size sunulduğunda renk ve görüntü anlamında kusursuz bir işçilikle karşılaşırsınız.

- Fontlar

Bu sadece yazılım değil, araçlar içinde geçerlidir. Biltek’ rakiplerinin aksine araştırmayı çok sever. Fontlar bizim en takıntılı olduğumuz konulardan biridir. Sitelerde kullanmış olduğumuz tüm fontlar aylık lisanslı olarak yapılır. Dışarda karşılaşabilecek fontlar kullanılmaz. Özel işlerin özel yükü olur. Fontlar bizim en özel yükümüz.

- Sunum

Sunum araç gereçlerimiz daima günceldir. Müşterilerimize en gerçekçi iş deneyimi yaşatmak için her türlü eforu harcarız. Gelişmiş Live Prototip araçlarımızla siteniz henüz kodlama aşamasına girmeden tıpkı bir web site gibi çalışan prototip ile sunulur. Bu da müşterilerimize cansız bir resim değilde, gerçeğe en yakın web site deneyimi yaşatır.

- Araçlar

Kullanmış olduğumuz araç gereçlerin hepsi lisanslıdır. Lisanslı araç gereçlere sahip olmanın avantajı çarpıcı fikir ve tasarımlara olanak sağlar. 3D modelleme gerektiren işlerde Cinema 4D® ile modelleyip Redshift® ile render alıyoruz. Endüstriyel standartların çok üstünde bir yaklaşım ile müşteri ve iş kalitesini en üstte tutuyoruz. İkonlarımızı lisanslı olarak temin ederek kişiye ve kuruma özel ikonlar oluşturuyoruz. Bu saydıklarımız bir web tasarım ajansında pek rastlayamayacağız durumdur.

Kodlamanın betik yapısı, bize hayallerimizin sınırlarını zorlamamız için yeterli olanakları sağlar. Visual Studio Code® ile oluşturduğumuz satırlar dolusu kod bloglarıyla, yazılımı ihtişamlı bir görsel şölene çeviririz. Web tasarımı yaparken tasarımdan çıkan ince fikirleri etkileyişimli hale çevirerek, bir web sitesini standart sayfa olmaktan çıkarıp hikayesel anlatıma çeviririz.

-Kodlama Teknolojilerimiz

Kodlama yaparken günümüzde bulunan en iyi cihazlarla ve en iyi kodlama yazılımlarıyla işlerinizi gerçekleştiririz. Chrome Developer Console® ile canlı testler yapar, sorunları canlı gözlem ile ilerletiriz. Sitenizde deneysel olan Apple Web-Kit® fonksiyonlarınıda kullanarak. Adaptif veya tepkisel bulanıklaştırmalarla web sitenizi daha da görkemli bir hale getiririz. Cihazların CPU ve GPU’larının aktif olarak kullanıldığı web siteler oluşturarak imkanları zorlarız. Etkileyişimin en önemli parçası olan deneyim ve sezgileri oluşturmak için dünyanın en iyi algoritmalarını kullanırız. Greensock®’ın üstün işlemeli animasyon algoritmaları ile sitenizin sezgilerini daha güçlü hale getiririz. Kullanıcınız siteye girdiğinde, standart sert duran animasyonlar değil deneyime bağlı etkileyişimli animasyonlar ile karşılaşır. Bu da yaptığınız iyi işi iyi şekilde sunmanızı sağlar. GSAP® algoritmik bileşenleri ile scroll’a bağlı tepkisel animasyonlar yaparız.

-Cihaz Uyumlulukları

Mobilite olmuş dünyamızda cihaz çeşitlilik ve türleri saymakla bitmeyecek kadar çoğaldı. Katlanabilir cihazlardan, bilgisayar performansı veren tabletlere kadar çok geniş cihaz yelpazesine sahibiz. Bu kadar geniş çerçeveye sahip değişkenler varken üstüne bir de sıra dışı tasarımlar eklenince işler daha karmaşık hal alıyor. Neyseki çözüm yine algoritmalarda. Responsive hiyerarşine uygun iskelet kurarak en zorlayıcı cihazlarda bile kusursuz görüntü elde edebiliyoruz. Birçok web tasarım ajanslarının gözden kaçırdığı windows® %125 çözünürlüğüne sahip cihazlar içinde resmi destek sunuyoruz. Bu da sadece standart ölçülerde değil, ölçeklenmiş çözünürlüklerde de web sitenizin olağan üstü gözükmesini sağlıyor.

İnsanı güzel yapan, düşünceleri ve kalbidir. Yazılımı güzel kılan ise görünmeyen noktalarındaki çekirdeğidir. Yerleşik olarak sunduğumuz, güvenlik, gizlilik ve minimum düzeyde 3.parti kanalları kullanarak, sizi ve web sitenizin ziyaretçilerini güvenliğini garanti altına alıyoruz. Herhangi bir sızmaya karşılık arkaplanda mantıksal denetçilerimiz ile o kişinin erişimini kısıtlıyoruz.

-Yazılımın Kalbi

İyi bir tasarım iyi bir kodlama beraberinde iyi bir yazılım ile gelir. Yazılımda yaptığımız tüm işlerimizde birinci önceliğimiz güvenlik. Düzenli olarak güvenlik ile yaptığımız güncellemeler ile günümüz koşullarına bağlı, yenilikçi tehditlere karşı koruyoruz. Nöral panel yapımız ile bir yere yaptığımız yenilik, sizin hiçbir müdaheleniz olmadan kendi sitenizde de uygulanmasını sağlıyor. Ve bu nöral panele BİYS® adını veriyoruz. BİYS® yerleşik güvenlik sistemleri ile tamamen kendi geliştirdiğimiz ve kodlarımızı tescillediğimiz özel bir panel. Çekirdeğini 20 yıla yakın bir süredir, sürekli güncellediğimiz, olağan üstü stabil ve hızlı tepkiler veren panelimiz, aklınızdan geçen tüm şeyleri yapmaya olanak sağlıyor. Modüler yapıdaki uzamsal bağ sayesinde sitelere çabuk entegrasyon sağlayıp, kusursuz çalışıyor. Kullanıcı deneyimi en üst çıtada olan herkesin rahatlıkla kullanabileceği yapıya sahip BİYS® panel, gereksiz tüm özelliklerden arınmış, kullanıcılarımızın taleplerine göre geliştirdiğimiz olağan üstü bir yapı. Web sitelerimizin kalbinde yer alan BİYS® Security ile an ve an sürekli risk analizi ve giriş denetçileri ile saldırılara ve hesap çalma gibi illegal faaliyetlerin önünü kesiyor. Yüzlerce sitemize saldırı yapılıp, hizmet kesintisine uğramamasındaki asıl sebep tamda bu.

İşletmenizin ilerleyişine Biltek’ten tam destek.

Biltek’ olarak daima yaptığımız işi değerli buluyoruz. Çünkü gelecek inşa ediyoruz. Yazılımın tüm teknolojik imkanlarını zorlayarak ortaya birbirlerinden eşsiz sanatsal işler çıkarıyoruz. Biliyoruzki dünya üzerinde bizim gibi teknoloji tutkunu insanlar var. Gelişimi kendisine hayat felsefesi edinmiş, her gününe değer katan kişiler… Tüm yaptığımız işler bu vizyona sahip kişiler ile oluşuyor. Vizyonu ileride olan tüm firmalarla Biltek’ olarak çalışmayı çok seviyoruz. Değer tek taraflı elde edilen bir şey olmadığı için bize katabilecek bakış açıları ve bizim çalıştıklarımıza kattığımız bakış açılarıyla alışveriş yapıyoruz.

Çok kalite, çok eşsiz ürünler üreten işletmeler, yaptığı işin kalitesini karşıki tarafa yansıtamıyor. Dijitalleşmiş dünyamızda ne kadar fark oluşturursanız o kadar akılda kalıcığınız artar. Biltek’ bu konuda tam bir “usta”. Günümüz teknolojilerin yeniliklerini ve rahatlığını kullanıcılara yansıtmak için canla başla çalışıyor. Firma hikayenizi dinledikten sonra sizin için bir senaryo oluşturuluyor. Bu senaryo dijital dünyadaki “Siz” oluyorsunuz. Hikayenizi sanatsal atölyemizde işleyip üstün teknolojik ve yenilikçi yaklaşımımız ile harmanlayıp, sizin işinizi sizden daha iyi bir şekilde anlatarak işletmenizin kalbi olan marka imajını oluşturuyoruz. Öyleki bunu o kadar iyi bir şekilde yapıyoruzki bize sadece web tasarım yaptırmak isteyen değerli müşterilerimiz, çoğu zaman “Bütün marka kimliğini bu tasarım tadına çevirelim.”, “Bu tarzda kurumsal oluşturalım.” gibi sözlerle farklı alanlarda da birlikte çalışmak istediklerini dile getiriyor. Eşsiz olmak, eşsiz iş çıkarmak bunları yaparkende dünyanın en ileri teknolojilerini kullanmak, bizi biz yapan temel taşlar.

Peki! Siz ne zaman işletmenize sınıf atlatmayı planlıyorsunuz?

Sizin İçin Ne Yapabiliriz?

İlgilendiğiniz alan(lar)ı seçtikten sonra formu doldurun, talep ettiğiniz hizmet(ler) hakkında detaylı bilgiyi ve teklifimizi en kısa sürede size iletelim!

Teknoloji İçin, Son 1 Adım.

Tamamıyla hikayesel tasarım yaklaşımımızla ve BiysTM adını verdiğimiz patentli teknolojimiz ile siteniz hiç olmadığı kadar göz kamaştırıcı.

Kendi Patentli Teknolojimiz BiysTM ve hikayesel tasarım yaklaşımımız ile hazırlanmış bazı sanatsal eserlerimiz

Web Tasarım Terimleri Nelerdir? ASP Açılımı Nedir?

22 / ARALIK / 2015

Web Tasarım Terimleri

Web tabanlı çalışmalarda temel literatür kavramlarının bir çoğu ingilizcedir. Yazımızda sizlere alfabetik olarak bir çok kavramı açıklıyoruz.

Web Tasarım Terimleri

Web Tasarım  tabanlı çalışmalarda temel literatür kavramlarının bir çoğu ingilizcedir. Aşağıdaki yazımızda sizlere alfabetik olarak bir çok kavramı açıklıyoruz.

 

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Web sitesi tasarımınız arama motorları ile uyumlu hale getirilmesi ve hedef kategorilerde web sitenizin, mümkün olan en üst sıralara çıkarılması için uygulanan bir dizi işleme verilen addır.

 

ASP

ASP (Active server page) Microsoft’un geliştirdiği sunucu tabanlı bir programlama dilidir. ASP sayesinde ziyaretçiyle etkileşimli ve veritabanıyla işleyen siteler yaratmak mümkündür. Örneğin ASP kullanarak sitenizde ziyaretçi defteri veya anket gibi uygulamalar gerçekleştirebilirsiniz.

 

ASP, VBScript veya JScript dillerinde yazılır ve HTML ile iç içe kullanılabilir. ASP sayfaları çalışmak için Microsoft’un IIS web sunucuna ihtiyaç duyar.

 

ASP’ye benzer diğer programlama dilleri PHP, Perl, ColdFusion, TCL ve JSP’dir.

 

Backup

Backup’ın Türkçesi “yedeklemek”tir. Bilgisayar veya sunucudaki dosyaların, veritabanlarının, yedeğini alma işlemine BackUp denir. BackUp işlemi sistem sorunlarında veya olası donanım problemlerinde bilgisayardaki verilerin kaybolmaması için yapılır.

 

Çoğu hosting firması sistem sorunlarında müşterilerinin verilerinin kaybolmaması için düzenli olarak serverlarındaki bilgilerin backuplarını almaktadır.

 

Bandwidth

Bandwidth, Türkçe’si bant genişliği, kullanılan sistem veya cihazın calıştığı frekans bölgesinin genişligini ifade eden değerdir. Kısaca bandwidth sitenizin anlık veya toplamda harcayabileceği data tranferi limitini gösterir.

 

CGI

CGI (Common Gateway Interface) bir web sunucusunun aynı makinadaki programlarla ve o programların web sunucusuyla olan iletişimlerini düzenleyen kurallara verilen addır.

 

CGI programlarları genellikle web sunucusundan aldıkları bir veriyle işlem yapar; veriyi e-posta olarak bir adrese yollamak veya veriyi veritabanına kaydetmek gibi.

 

CGI scriptleri CGI arayüzünü kullanan küçük programlardır. CGI, Perl vs. gibi bir programlama dili değil, bir web sunucunun verilerle işlem yapmasını sağlayan bir arayüzdür.

 

Co-location

Bir web sunucusunu yüksek hızda internet erişimi, güvenlik, yedekleme ve teknik destek gibi hizmetleri sağlayabilecek bir Network Operasyon Merkezinde barındırmaktır. Kiralık sunucudan farkı, müşterinin hem yazılımları hem de donanımı kontrol etmesidir. Co-location hizmeti alan bir makinaya müşterinin erişimi internet üzerinden bir kontrol paneli sayesinde sağlanır.

 

ColdFusion

ColdFusion advanced web programcılarının kullandığı bir programlama dilidir. Ms Access, dBASE, FoxPro ve Paradox veritabanlarıyla uyumlu olarak çalışabilir.

 

CSS

CSS görsellik dilidir.Belgelerin, arka planlarını, renklerini, kenarlıklarını ve gölgelendirmeleri gibi hayati görsellik birimlerini sağlar. Opaklık, matlık, parlaklık gibi diğer birimler ile sayfa yapısına destek verir

 

Database server (Veritabanı sunucusu)

Database server, spesifik olarak veritabanı işlemleri için ayarları yapılmış web sunucusudur. Genellikle yüksek işlem gücü gerektiren, e-commerce tarzı, sistemler için tercih edilir.

 

Dedicated server (Kiralık sunucu) 

Kiralık sunucu, sadece bir müşteri için ayrılmış web sunucusudur. Normal (shared) hostinde yüzlerce site aynı sunucuda barındırılırken Kiralık sunucular sadece bir müşteriye hizmet eder.

 

Co-location’dan farkı müşteri kendi donanımını sağlamak zorunda değildir. Donanım hosting firması tarafından sağlanır.

 

Domain Name (Alan adı)

Alan adı, bir web sitesinin internetteki adıdır. Alan adı noktayla ayrılmış iki bölümden oluştur. Birinci bölüm sitenin adını (örn: biltektasarım), noktadan sonraki ikinci bölüm ise (örn: .net) alan adının uzantısını oluşturur.

 

.com .net .org .com. tr ve bunun gibi yüzlerce alan adı uzantısı mevcuttur.

 

E-commerce

Türkçe’si elektornik ticarettir. İnternet üzerinden alım-satım hizmeti veren sitelerin gelen adıdır.

 

FTP

FTP (File transfer protocol) bir web sunucusuna dosya göndermenin veya sunucuda bulunan dosyaları bilgisayarınıza aktarmanın en kolay yoludur. TCP/IP protokolunu kullanan bir uygulamadır.

 

FTP yapabilmek için genellikle FTP programları kullanılır. (CuteFTP, LeechFTP vs..)

 

Frontpage Extension

FrontPage web sayfası yaratma programının sunduğu hazır web-botları olan sayfa içinde arama, sayfa sayacı vs.. özelliklerin websitenize entegre edilebilmesini sağlar.

 

Hosting

Hosting (aynı zamanda web hosting ve barındırma olarak da adlandırılmaktadır), bir ya da daha fazla web sayfasının ilgili tüm materyallerinin (sayfalar, resimler, kodlar vs.) barındırılması, yayınlanması ve korunmasını sağlama işine verilen global bir isimdir.

 

HTTP

HTTP (HyperText Transport Protocol) hypertext dosyalarının internet üzerinden gönderilmesini / yayınlanmasını düzenleyen protokoldür.

 

HTML (Hyper Text Markup Language)

İnternet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir. HTML dosyalarının aktarımı için HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) kullanılır. HTML dosyaları sunucu bilgisayarın sabit diskinde .html ya da .htm uzantısı ile saklanır.HTML web tasarımın temelini oluşturmaktadır.

 

IIS

IIS (Microsoft Internet Information Server) Windows NT Server 4 ve Windows 2000 Server’la birlikte gelen Microsoft’un web sunucusudur.

 

JSP

JSP (Java Server Pages), Java Servlet teknolojisinin bir uzantısıdır. HTML ve sunucu taraflı Java progamlarının birlikte çalışmasını sağlar. JSP sayfaları .jsp uzantısı taşır.

 

Managed Server

Hosting sağlayıcınızın barındırdıkları size ait sunucunun bakım ve alt yapısını üstlenmesine denir. Hosting sağlayıcınız sizinle birlikte çalışarak sunucunuzda istediğiniz konfigurasyonun düzenli ve verimli olarak çalışmasını sağlar.

 

MySQL

MySQL çok hızlı ve sağlam bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir (RDBMS). Bir veritabanı, her tür veriyi saklamayı,aramayı,ayırmayı ve elde etmeyi sağlar. MySQL sunucusu, verilerinize erişimi kontrol ederken çok sayıda kullanıcının aynı anda üzerinde çalışmasını ve hızlı erişimini sağlar. Ayrıca aynı anda sadece yetkili kullanıcıların erişim sahibi olmalarını güvence altına alır.

 

PHP ile birleştiğinde üyelik sistemlerinden tutun arama motorlarına, binlerce öğrencinin notlarının webte tutulmasına kadar bir çok projeyi gerçekleştirebilmenize olanak tanır.

 

Çoğu Unix tabanlı hosting planı MySQL desteği vermektedir.

 

MS Access Database

Microsoft’un göreceli olarak küçük ve az miktardaki veriyi saklamak için MS Office paketinde sunduğu veritabanı uygulamasıdır. Genellikle ASP programlama dilinde verileri saklamak için kullanılan veritabanı türüdür.

 

MS SQL Server

Microsoft’un yüksek işlem kapasiteli veritabanı sunucusudur. Büyük miktardaki verileri çok hızlı şekilde derleyen, yüksek ziyaretçi potansiyeli olan siteler için uygun bir sunucu çözümdür.

 

NameServer

Alan adlarını IP adreslerine çeviren birime verilen addır.

 

Network

Birden fazla bilgisayarın birbirine bağlanarak, sistem kaynaklarını birlikte kullandıkları bigisayar ağıdır. Birden fazla network bir araya geldiğinde ise buna Internet denir.

 

ODBC

ODBC (Open Database Connectivity), birden fazla veritabanı formatını destekleyen (örnek: Access, dBase, DB2, Excel vs.), ve bu veritabanlarına web sayfanızdan ulaşmanızı sağlayan bir standarttır.

 

PHP

PHP, kaynak kodu açık, sunucu tabanlı bir programlama dilidir. İnteratkif ve statik olmayan, bir veritabanına bağlanabilen web siteleri programlamak için kullanılır. PHP kodları HTML içine gömülerek çalışabilir. PHP sayfaları .php veya .php3 uzantısını taşır. Bu programlama dili C ve Java’yla benzerlik gösterir.

 

PERL

Açık kodlu, sintax bakımından C programlama diline benzeyen bir programlama dilidir. Çoğunlukla CGI scritplerinin programlamasında kullanılır.

 

Reseller

Reseller, web hosting hizmeti sağlayan ama kendi data centerı olmayan firmalara verilen addır. Genellikle diğer büyük firmaların datacenterlarını kullanarak web hosting hizmeti sağlarlar. Data center veya sunucu kendilerinin olmamasına rağmen, sunucuya erişim yetkileri çok yüksektir.

 

Shell account

Unix sunucularda bulunan, web hosting hizmeti alan müşterinin web sayfası içeriğini Telnet üzerinden değiştirebilmesine yarayan özelliktir.

 

SSL

SSL (Secure Sockets Layer), web sayfası üzerinden gönderilen bilgileri şifreleyerek güvenli olarak transferini sağlar. Genellikle e-ticaret veya online satış yapan sitelerde kredi kartıyla ödeme işlemleri sırasında, kredi kartı bilgilerinin güvenliği için kullanılır.

 

Static IP

Static, yani değişmeyen IP web sitenizine ait sabit kalan bir IP adresidir. Bu adres, alan adınız dışında web sitenize ikinci bir erişim imkanı sağlar.

 

Statistics

Web sayfasının günlük, aylık, tekil ve çoğul ziyaretçi istatistiklerini tutan programdır. Genellikle size sitenize hangi sayfadan ulaşıldığı, ziyaretçinin bilgisayarının konfigurasyonu gibi ek bilgiler de sunar.

 

Telnet

Telnet iki bilgisayarı birbirine bağlamak için kullanılır. Sizin uzaktaki bir bilgasayara bağlanarak, o bilgisayar üzerinde yetkiniz dahilinde dilediğiniz işlemi yapmanıza olanak tanır.

 

UNIX

Genellikle web sunucularında kullanılan bir işletim sistemidir. Veritabanları tutmak, web sayfaları yayınlamak gibi işlemler için kullanılır. IRIX (SGI), Solaris (Sun) gibi varyasyonları ve bunlardan türemiş Linux, Apple OSX gibi çeşitleri vardır.

 

UPS

UPS (Uninterruptible Power Supply), web sunucusunu bir elektrik kesintisinde çalışır durumda tutmak ve daha sonra güvenli bir biçimde kapatmak için kullanılan, sunucuya bir kaç dakika yetecek kadar elektrik enerjisi sağlayan aygıttır. Ani elektrik kesintilerinde veya voltaj değişikliklerinde yaşanabilecek sistem sorunlarını ve veri kaybınını önlemek için kullanılır.

 

URL (Uniform Resource Locator):

Web adreslerinin resmi ismi URL’dir. Her Web sayfası sadece kendine ait özel bir URL’ye sahiptir.

 

Virtual Hosting

Bir web sunucusunun bölümlere ayrılarak, her bölümün birbirinden bağımsız, kiralık sunucuymuşcasına çalışmasına olanak sağlayan hosting çeşitidir. Shared hostingden farkı, müşterisine sunucusu üzerinde çok daha fazla kontrol imkanı sağlamasıdır.

 

XHTML ( Extensible Hyper Text Markup Language)

Temel anlamda XHTML, HTML’nin eksiklerini tamamlamak için tasarlanmış bir web standartıdır. XHTML bir web standartı olarak ilk defa 26 Ocak 2000 tarihinde, W3C tarafından kabul edilmiştir. XHTML, HTML dilini ortadan kaldırmaz. HTML dilini daha düzenli ve yapısal hale getirir. XHTML ile hazırlanan bir web sayfası tüm tarayıcılarda sorunsuz olarak çalışır.